Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto makowe z bezą"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1028
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Składniki
Ciasto makowe: żółtka ubij z cukrem, dodaj resztę składników, ubite na sztywno białka. Upiecz ciasto, ostudź, przekrój na dwa krążki.
Ciasto kokosowe: ubij białka z cukrem, wymieszaj z wiórkami. Upiecz w formie takiej samej jak makowe.
Krem: ugotuj budyń, zimny zmiksuj z margaryną. Połowę nałóż na blat makowy, przykryj ciastem kokosowym. Znów połóż krem i nakryj blatem makowym.
W gorącej wodzie rozpuść glukozę, żelatynę, cukier. Masę rozwałkuj i wytnij kółeczka. Złóż z nich różę, na środku każdej ułóż perełkę.
Bardzo eleganckie ciasto. Idealne na rodzinne okazje!
Izabela Nowak z Chomiąża
Porcje 15 Przygot. 140 min Cena 2,60 zł Kalorie 450 kcalŹródło: Takie jest życie