Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto makowe z bezą"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 211
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 236
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2194
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 94
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 211
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 236
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2194
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 94
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto makowe: żółtka ubij z cukrem, dodaj resztę składników, ubite na sztywno białka. Upiecz ciasto, ostudź, przekrój na dwa krążki.
Ciasto kokosowe: ubij białka z cukrem, wymieszaj z wiórkami. Upiecz w formie takiej samej jak makowe.
Krem: ugotuj budyń, zimny zmiksuj z margaryną. Połowę nałóż na blat makowy, przykryj ciastem kokosowym. Znów połóż krem i nakryj blatem makowym.
W gorącej wodzie rozpuść glukozę, żelatynę, cukier. Masę rozwałkuj i wytnij kółeczka. Złóż z nich różę, na środku każdej ułóż perełkę.
Bardzo eleganckie ciasto. Idealne na rodzinne okazje!
Izabela Nowak z Chomiąża
Porcje 15 Przygot. 140 min Cena 2,60 zł Kalorie 450 kcalŹródło: Takie jest życie