Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto makowe z cytrynową nutką"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 931
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 931
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Składniki
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wyciśnij łyżeczkę soku. Skórkę i sok zmiksuj z serkiem, mąką, makiem, proszkiem do pieczenia, jajkiem i cukrem.
Na patelni stop niewielką ilość masła. Wlej 2 łyżki ciasta na jeden placuszek, usmaż z obydwu stron. Osącz.
Czas przygotowania:15 min, ilość porcji: 2 cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie