Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto malinowe z serowym kremem z bitą śmietaną"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13664
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13664
Składniki
Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę i przesiekaj ją z masłem lub margaryną. Dodaj jajko, rozmieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na okrągły placek i wyłóż nim okrągłą formę o średnicy 28 cm, formując wyższe krawędzie. Dno ciasta poprzekłuwaj widelcem, powierzchnię przykryj folią aluminiową i wsyp fasolę (żeby nie powyrastało). Piecz w 200°C około 10 minut. Powinno się lekko przyrumienić.
Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem budyniowym i jajkiem. Z gorącego podpieczonego spodu zdejmij folię z fasolą i rozsmaruj na nim krem twarogowy. Ugnieć na kruszonkę. Na warstwie serowej poukładaj maliny i posyp kruszonką
Piecz ok. 30 minut w 180°C. Udekoruj bitą śmietaną, malinami i melisą.
ok. 25 minut • Porcja 288 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 16 porcjiŹródło: Kobieta i życie