Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe z bananami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6655
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6655
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Składniki
Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce do misy. 2. Dodaj spażone rodzynki, pokruszone orzechy i rozgniecione banany. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz cukier i cynamon. Dolej aromat cytrynowy oraz olej i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. 3. Okrągłą blaszkę wyłóż folią aluminiową, wlej przygotowaną masę i piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170°C. 4. Gotowe ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Łaksa</strong>Źródło: Kurier TV