Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe z bananami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16924
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16924
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24596
Składniki
Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce do misy. 2. Dodaj spażone rodzynki, pokruszone orzechy i rozgniecione banany. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz cukier i cynamon. Dolej aromat cytrynowy oraz olej i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. 3. Okrągłą blaszkę wyłóż folią aluminiową, wlej przygotowaną masę i piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170°C. 4. Gotowe ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Łaksa</strong>Źródło: Kurier TV