Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe z bananami"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4440
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12667
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4440
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12667
Składniki
Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce do misy. 2. Dodaj spażone rodzynki, pokruszone orzechy i rozgniecione banany. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz cukier i cynamon. Dolej aromat cytrynowy oraz olej i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. 3. Okrągłą blaszkę wyłóż folią aluminiową, wlej przygotowaną masę i piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170°C. 4. Gotowe ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Łaksa</strong>Źródło: Kurier TV