Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo.. z kazdym ciastem trzeba uwazac.. ale tego mozna zjesc kawalek bez skutkow ubocznych widocznych na biodrach :) zawiera tez sporo blonnika.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3034
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3034
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
wszystkie skladniki (oprocz kakao) mieszamy az do uzyskania gladkiego ciasta.
polowe masy odlewamy i dodajemy kakao
na wysmarowana olejem i wysypana maka blachę wylewamy polowe białej masy, na to polowe ciemnej i jeszcze raz bielej i ciemnej po czym robimy wykałaczka "zyg-zaki" aby stworzyć efekt marmurka.
pieczemy w temp 180c przez ok 40-50 minut ale nalezy sprawdzac patyczkiem co 10 min.
ciasto mozna polukrowac gdyz nie jest zbyt slodkie, mozna tez nasaczyc kawa lub w wersji mniej light polac czekolada :)