Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo.. z kazdym ciastem trzeba uwazac.. ale tego mozna zjesc kawalek bez skutkow ubocznych widocznych na biodrach :) zawiera tez sporo blonnika.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Składniki
wszystkie skladniki (oprocz kakao) mieszamy az do uzyskania gladkiego ciasta.
polowe masy odlewamy i dodajemy kakao
na wysmarowana olejem i wysypana maka blachę wylewamy polowe białej masy, na to polowe ciemnej i jeszcze raz bielej i ciemnej po czym robimy wykałaczka "zyg-zaki" aby stworzyć efekt marmurka.
pieczemy w temp 180c przez ok 40-50 minut ale nalezy sprawdzac patyczkiem co 10 min.
ciasto mozna polukrowac gdyz nie jest zbyt slodkie, mozna tez nasaczyc kawa lub w wersji mniej light polac czekolada :)