Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo.. z kazdym ciastem trzeba uwazac.. ale tego mozna zjesc kawalek bez skutkow ubocznych widocznych na biodrach :) zawiera tez sporo blonnika.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
wszystkie skladniki (oprocz kakao) mieszamy az do uzyskania gladkiego ciasta.
polowe masy odlewamy i dodajemy kakao
na wysmarowana olejem i wysypana maka blachę wylewamy polowe białej masy, na to polowe ciemnej i jeszcze raz bielej i ciemnej po czym robimy wykałaczka "zyg-zaki" aby stworzyć efekt marmurka.
pieczemy w temp 180c przez ok 40-50 minut ale nalezy sprawdzac patyczkiem co 10 min.
ciasto mozna polukrowac gdyz nie jest zbyt slodkie, mozna tez nasaczyc kawa lub w wersji mniej light polac czekolada :)