Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto maślane z duetem porzeczek"
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 51
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 79
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 51
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 79
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Składniki
Przepis przysłała Aneta Kurdybelska z Myszkowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część włóż do zamrażalnika na pół godziny, drugą wyłóż blaszkę (25 na 25 cm), formując brzegi. Schłodź. Owoce umyj, osusz, posyp mąką ziemniaczaną i połową cukru pudru. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż owoce. Białka ubij z resztą cukru pudru, rozsmaruj na cieście. Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na owoce. Piecz godzinę w 150°C.Źródło: Chwila dla Ciebie