Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto maślane z duetem porzeczek"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 274
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 274
Składniki
Przepis przysłała Aneta Kurdybelska z Myszkowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część włóż do zamrażalnika na pół godziny, drugą wyłóż blaszkę (25 na 25 cm), formując brzegi. Schłodź. Owoce umyj, osusz, posyp mąką ziemniaczaną i połową cukru pudru. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż owoce. Białka ubij z resztą cukru pudru, rozsmaruj na cieście. Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na owoce. Piecz godzinę w 150°C.Źródło: Chwila dla Ciebie