Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z manną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Ciasto: zagnieć kruche ciasto, schłodź je w lodówce.Wylep ciastem dno i boki tortownicy, nakłuj je. Ułóż na nim 3/4 połówek śliwek.
Masa: ugotuj mleko z kaszą, dodaj cukier waniliowy. Trzymaj na małym ogniu, mieszając. Odstaw na 10 min.
Żółtka połącz z kre mówką, dodaj do ciepłej masy. Ubij białka z cukrem i połącz z masą. Wyłóż na śliwki, wciśnij resztę.
Piecz 50 min w temp. 180° C.
Porcje 12 Przygot. 90 min Cena 1,30 zł Kalorie 400Źródło: Bella Relaks