Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto milionera to pyszne połączenie ciasta kruchego, masy kajmakowej i polewy czekoladowej. Jest to ciasto dedykowane osobą, które zaczynają swoją przygodę z pieczeniem i z wypiekami. Połączenia smakowe w tym cieście są w pewnym sensie gwarancją udanego wypieku. W sumie ciasto milionera przygotowuje się dosyć szybko i sprawnie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3976
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 914
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3976
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 914
Składniki
Ciasto: Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy cukier puder, masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Gdy ciasto się schłodzi to wyjmujemy je z lodówki. Wałkujemy na wielkość tortownicy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Nadzienie: Na wypieczone ciasto smarujemy masę kajmakową. Chłodzimy 20 minut. Polewa czekoladowa: Czekoladę włamiemy na kawałki. Wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewę rozprowadzamy na masie kajmakowej. Chłodzimy około 30 minut w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!