Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto milky way z batonikami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, dodaj resztę składników. Wymieszaj. Wylej ciasto na blaszkę. Upiecz biszkopt. Ostudź, przekrój poprzecznie na dwa placki.
Krem: mleko zagotuj z cukrami. Wsyp mleko w proszku i ucieraj, aby powstała gładka masa. Kiedy ostygnie, utrzyj z masłem. Pokrój drobno batoniki i dodaj do kremu.
Ciasto posmaruj kremem, nakryj drugą częścią ciasta. Czekoladę rozpuść w mleku i polej ciasto. Udekoruj dowolnie. Schłodź.
Porcje: 20, : 90 min., cena: 1,35 zł, kalorie 415.
Przepis przysłała Magdalena Piekart z Zastawia.Źródło: Bella Relaks