Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto milky way z batonikami"
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 1362
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 3277
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 17
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 1525
Dania rybne powinny być w naszym codziennym menu. Dzisiejszy przepis pozwoli...
Odsłon: 90
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 1362
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 3277
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 17
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 1525
Dania rybne powinny być w naszym codziennym menu. Dzisiejszy przepis pozwoli...
Odsłon: 90
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, dodaj resztę składników. Wymieszaj. Wylej ciasto na blaszkę. Upiecz biszkopt. Ostudź, przekrój poprzecznie na dwa placki.
Krem: mleko zagotuj z cukrami. Wsyp mleko w proszku i ucieraj, aby powstała gładka masa. Kiedy ostygnie, utrzyj z masłem. Pokrój drobno batoniki i dodaj do kremu.
Ciasto posmaruj kremem, nakryj drugą częścią ciasta. Czekoladę rozpuść w mleku i polej ciasto. Udekoruj dowolnie. Schłodź.
Porcje: 20, : 90 min., cena: 1,35 zł, kalorie 415.
Przepis przysłała Magdalena Piekart z Zastawia.Źródło: Bella Relaks