Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z bezą kokosową"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Ciasto: suche wymieszaj, dodaj mokre, wyrób. Upiecz cztery placki (12 min w 180°C). Beza: białka i cukier ubij, dodaj wiórki. Piecz na złoto w 200°C.
Krem: budyń ugotuj na mleku z miąższem wanilii i cukrem. Ostudź. Utrzyj z miękkim masłem. Słonecznik upraż. Cukier stop w rondelku, dodaj masło, połącz. Wsyp słonecznik, podgrzej.
Blaty miodowe przełóż kremem, w środku ułóż bezę. Posmaruj masą słonecznikową.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie