Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z bezą kokosową"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Ciasto: suche wymieszaj, dodaj mokre, wyrób. Upiecz cztery placki (12 min w 180°C). Beza: białka i cukier ubij, dodaj wiórki. Piecz na złoto w 200°C.
Krem: budyń ugotuj na mleku z miąższem wanilii i cukrem. Ostudź. Utrzyj z miękkim masłem. Słonecznik upraż. Cukier stop w rondelku, dodaj masło, połącz. Wsyp słonecznik, podgrzej.
Blaty miodowe przełóż kremem, w środku ułóż bezę. Posmaruj masą słonecznikową.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie