Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z bezą kokosową"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto: suche wymieszaj, dodaj mokre, wyrób. Upiecz cztery placki (12 min w 180°C). Beza: białka i cukier ubij, dodaj wiórki. Piecz na złoto w 200°C.
Krem: budyń ugotuj na mleku z miąższem wanilii i cukrem. Ostudź. Utrzyj z miękkim masłem. Słonecznik upraż. Cukier stop w rondelku, dodaj masło, połącz. Wsyp słonecznik, podgrzej.
Blaty miodowe przełóż kremem, w środku ułóż bezę. Posmaruj masą słonecznikową.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie