Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z twarogiem"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Składniki
Miód, margarynę, cukier i mleko zagotuj. Ostudź. Mąkę przesiej, dodaj sodę, jajka i stopniowo masę miodową, zagnieć. Chłodź 30 min. Ciasto podziel na trzy części, rozwałkuj. Ułóż w blaszkach (25x30 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Margarynę stop, dodaj twaróg i cukier, zagotuj. Mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną rozrób. Dodaj do masy serowej, wrzuć bakalie, dodaj żółtko. Mieszając, gotuj 4-5 min.
Ciepłą masą przełóż placki. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień, gdy skruszeje.
<strong>Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie