Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z twarogiem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24264
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24264
Składniki
Miód, margarynę, cukier i mleko zagotuj. Ostudź. Mąkę przesiej, dodaj sodę, jajka i stopniowo masę miodową, zagnieć. Chłodź 30 min. Ciasto podziel na trzy części, rozwałkuj. Ułóż w blaszkach (25x30 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Margarynę stop, dodaj twaróg i cukier, zagotuj. Mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną rozrób. Dodaj do masy serowej, wrzuć bakalie, dodaj żółtko. Mieszając, gotuj 4-5 min.
Ciepłą masą przełóż placki. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień, gdy skruszeje.
<strong>Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie