Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto o smaku bananowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1459
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1459
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Składniki
Sok bananowy podziel na dwie części i wlej do dwóch naczyń. Ugotuj na nim dwa budynie: śmietankowy oraz wiśniowy.
Blaszkę o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie rozłóż warstwę jasnych herbatników, rozlej gorący budyń śmietankowy, wyrównaj wierzch łyżką.
Połóż jasne herbatniki i wlej budyń wiśniowy. Wierzch nakryj herbatnikami ciemnymi. Kiedy budynie ostygną, wstaw ciasto do lodówki na całą noc, aby stężało.
Porcje 8, 40 min, Cena 0,70 zł, Kalorie 280Źródło: Bella Relaks