Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto o smaku bananowym"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Składniki
Sok bananowy podziel na dwie części i wlej do dwóch naczyń. Ugotuj na nim dwa budynie: śmietankowy oraz wiśniowy.
Blaszkę o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie rozłóż warstwę jasnych herbatników, rozlej gorący budyń śmietankowy, wyrównaj wierzch łyżką.
Połóż jasne herbatniki i wlej budyń wiśniowy. Wierzch nakryj herbatnikami ciemnymi. Kiedy budynie ostygną, wstaw ciasto do lodówki na całą noc, aby stężało.
Porcje 8, 40 min, Cena 0,70 zł, Kalorie 280Źródło: Bella Relaks