Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto o smaku bananowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Składniki
Sok bananowy podziel na dwie części i wlej do dwóch naczyń. Ugotuj na nim dwa budynie: śmietankowy oraz wiśniowy.
Blaszkę o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie rozłóż warstwę jasnych herbatników, rozlej gorący budyń śmietankowy, wyrównaj wierzch łyżką.
Połóż jasne herbatniki i wlej budyń wiśniowy. Wierzch nakryj herbatnikami ciemnymi. Kiedy budynie ostygną, wstaw ciasto do lodówki na całą noc, aby stężało.
Porcje 8, 40 min, Cena 0,70 zł, Kalorie 280Źródło: Bella Relaks