Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto pomarańczowe"
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 38
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 25
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 904
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 99
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 77
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 164
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 38
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 25
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 904
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 99
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 77
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 164
Składniki
Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Wsyp obie mąki, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy (26 cm). Piecz 15 min w temp. 180°C. Ostudź. Krem: jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Schłodź. Schłodzone białka lekko posól, ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z tężejącą galaretką. Kremem posmaruj ciasto. Schłodź w lodówce.
Drugą galaretkę rozpuść zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodź. Kiedy zacznie tężeć, polej wierzch ciasta. Wstaw do lodówki, aby ciasto całkowicie zastygło. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce.Źródło: Bella Relaks