Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż też można jeść inaczej!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21364
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 137
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 280
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21364
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 137
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 280
Składniki
Ugotuj ryż i odstaw do ochłodzenia na 30 min. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wsyp ryż do miski i dodaj resztę składników za wyjątkiem oliwy i mąki. Wysmaruj brytfankę oliwą i posyp mąką. Wlej ryżową miksturę i nasmaruj oliwą jej wierzch. Piecz około 30 minut. Podawaj zimne jako przystawka czy deser lub ciepłe jako danie główne.