Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę pyszne i bardzo słodkie. Można zmniejszyć porcję cukru w zależności od upodobań.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
Składniki
Z 5 białek ubić pianę na sztywno, dodać 1szkl cukru. Do tej masy dodać żółtka - wymieszać i na koniec wsypać mąkę mieszając delikatnie masę. Na wyłożoną pergaminem średniej wielkości blaszkę wyłożyć ciasto. Piec w temp. 160stopni ok 30minut. MASA-mrożone truskawki włożyć do garnka wsypać 10 łyżek cukru i smażyć, aż truskawka będzie zupełnie miękka. Z wytworzonego soku odlać 1/4szkl i odstawić. Rozrobić budyń w małej ilości wody i wlać do truskawek ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć z dwoma żółtkami i stopniowo dodawać masę truskawkową. Biszkopt przeciąć na pół-na jedną połowę wykładamy masę truskawkową-przykrywając drugą połówką ciasta. Z dwóch białek ubić pianę, dodać 1szkl cukru a na koniec wlać uprzednio odlany sok z truskawek. Taką polewą z białek smarujemy wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki.