Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu smaczne ciasto z owocami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4525
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1583
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 474
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4525
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1583
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 474
Składniki
Ciasto ucierane z owocami. 1. Do garnka na zupę wrzucić na dno (mniej więcej na całą powierzchnię) pokrojoną w kostkę połowę kostki margaryny lub masła, następnie wysypać na nią szklankę cukru, dodać dwie kopiate łyżeczki cukru waniliowego, zmiksować, później wybić do garnka dwa jaja, wlać pół szklanki mleka, zmiksować. Dosypać dwie szklanki mąki oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia, zmiksować.
2. Przenieść masę na dno dużej prostokątnej blaszki wysmarowane margaryną i oprószone bułką tartą. Wyrównać ciasto łyżką tak, by powstała cienka warstwa. Posypać ciasto dowolnymi, kwaskowatymi owocami (świetnie wychodzi z jeżynami, porzeczkami, ale też z malinami, borówkami). 3. Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika. Piec w temp. 180-190 stopni Celsjusza. Sprawdzać patyczkiem stan wypieczenia - ciasto powinno się zarumienić, a masa nie powinna kleić się do patyczka. 4. Upieczone ciasto po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!