Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane z wiśniami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1250
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 594
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1250
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 594
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Keksówkę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodawaj po jednym jajku. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylej do foremki, równomiernie posyp z wierzchu wiśniami, cynamonem i płatkami migdałów (można też wmieszać w nie owoce).
Piecz ok. 50 minut, a po upływie tego czasu sprawdź patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche, jeśli nie – piecz dalej.
Po ostygnięciu lekko posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: ok. 30 minutŹródło: Olivia