Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane z wiśniami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 78
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 78
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Keksówkę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodawaj po jednym jajku. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylej do foremki, równomiernie posyp z wierzchu wiśniami, cynamonem i płatkami migdałów (można też wmieszać w nie owoce).
Piecz ok. 50 minut, a po upływie tego czasu sprawdź patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche, jeśli nie – piecz dalej.
Po ostygnięciu lekko posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: ok. 30 minutŹródło: Olivia