Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane z wiśniami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1375
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1637
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1375
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1637
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Keksówkę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodawaj po jednym jajku. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylej do foremki, równomiernie posyp z wierzchu wiśniami, cynamonem i płatkami migdałów (można też wmieszać w nie owoce).
Piecz ok. 50 minut, a po upływie tego czasu sprawdź patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche, jeśli nie – piecz dalej.
Po ostygnięciu lekko posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: ok. 30 minutŹródło: Olivia