Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ucierane z wiśniami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Wiśnie odsączyć z zalewy. Masło utrzeć ze szczyptą soli, 17,5 dag cukru i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami. Porcjami wysypywać do ucieranej masy. Wiśnie oprószyć 1 łyżką mąki i dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy (śr. 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 50 minut. Upieczone ciasto ostrożnie wyjąć z tortownicy i odstawić je do całkowitego wystudzenia.
Zmielony twaróg połączyć z serkiem mascarpone, 7,5 dag cukru, cynamonem i drugim cukrem wanilinowym. Na wierzchu ciasta rozsmarować krem serowy.
Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem oprószyć cynamonem, udekorować wisienkami koktajlowym i listkami mięty.Źródło: Życie na gorąco