Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt z kremem i jagodami. Doskonałe ciasto na letnie wakacje.
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 24
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 28
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 400
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 24
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 28
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 400
Składniki
Przepis na biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Uwaga! 3 galaretki cytrynowe na 1 litr wody.