Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kremem maślanym"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Lukier: 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku i skórka starta z pół pomarańczy.
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka, przesianą mąkę, proszek, margarynę, skórkę startą z pomarańczy i 1/4 soku, wymieszaj. Ciasto wylej na blachę. Piecz 35 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki, nasącz sokiem z pomarańczy.
Krem: margarynę, cukry, mleko i sok z pomarańczy zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie wymieszaj. Kremem polej ciasto, przykryj drugim. Schłodź. 3 Lukier: utrzyj. Polej ciasto. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie