Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kremem maślanym"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2602
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105148
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5912
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2602
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105148
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5912
Składniki
Lukier: 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku i skórka starta z pół pomarańczy.
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka, przesianą mąkę, proszek, margarynę, skórkę startą z pomarańczy i 1/4 soku, wymieszaj. Ciasto wylej na blachę. Piecz 35 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki, nasącz sokiem z pomarańczy.
Krem: margarynę, cukry, mleko i sok z pomarańczy zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie wymieszaj. Kremem polej ciasto, przykryj drugim. Schłodź. 3 Lukier: utrzyj. Polej ciasto. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie