Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kremem waniliowym"
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1036
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1292
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 78
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1036
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1292
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 78
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gęstą pianę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj olej. Okrągłą tortownicę wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. Rozsmaruj ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 170° C przez około 35 minut. Pozostaw w tortownicy do schłodzenia.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i mieszając od czasu do czasu schłódź.
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po łyżce kremu, ucieraj. Większą część kremu rozsmaruj na cieście i wstaw do lodówki do stężenia.
Umyj brzoskwinie, osusz je i wyjmij pestki. Pokrój je w plastry i rozłóż na stężałym kremie. Brzoskwinie zalej galaretką i ciasto wstaw do lodówki.
Gdy galaretka stężeje, boki tortu posmaruj resztą kremu i obsyp posiekanymi orzechami. Wstaw do schłodzenia. Czas przygotowania: 75 min
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 229 kcal.Źródło: Na żywo