Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kremem waniliowym"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gęstą pianę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj olej. Okrągłą tortownicę wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. Rozsmaruj ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 170° C przez około 35 minut. Pozostaw w tortownicy do schłodzenia.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i mieszając od czasu do czasu schłódź.
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po łyżce kremu, ucieraj. Większą część kremu rozsmaruj na cieście i wstaw do lodówki do stężenia.
Umyj brzoskwinie, osusz je i wyjmij pestki. Pokrój je w plastry i rozłóż na stężałym kremie. Brzoskwinie zalej galaretką i ciasto wstaw do lodówki.
Gdy galaretka stężeje, boki tortu posmaruj resztą kremu i obsyp posiekanymi orzechami. Wstaw do schłodzenia. Czas przygotowania: 75 min
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 229 kcal.Źródło: Na żywo