Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kremem waniliowym"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1256
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 188
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1256
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 188
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gęstą pianę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj olej. Okrągłą tortownicę wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. Rozsmaruj ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 170° C przez około 35 minut. Pozostaw w tortownicy do schłodzenia.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i mieszając od czasu do czasu schłódź.
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po łyżce kremu, ucieraj. Większą część kremu rozsmaruj na cieście i wstaw do lodówki do stężenia.
Umyj brzoskwinie, osusz je i wyjmij pestki. Pokrój je w plastry i rozłóż na stężałym kremie. Brzoskwinie zalej galaretką i ciasto wstaw do lodówki.
Gdy galaretka stężeje, boki tortu posmaruj resztą kremu i obsyp posiekanymi orzechami. Wstaw do schłodzenia. Czas przygotowania: 75 min
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 229 kcal.Źródło: Na żywo