Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z masą i kisielem wiśniowym"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31310
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31310
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Przepis przysłała Izabela Kuszpit
Ciasto: jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę z proszkiem i kakao, połącz. Ciasto wylej na blachę. Piecz 40 min w 180°C. Ostudź. Przekrój na pół, nasącz sokiem wiśniowym.
Kisiel: wiśnie zmiksuj. Dodaj kisiele rozpuszczone w pół szklanki wody, ugotuj. Gorący kisiel wylej na jedno ciasto. Ostudź.
Masa: mleko i cukier zagotuj. Wsyp budyń, ugotuj. Ostudź, utrzyj z margaryną. Posmaruj ciasto, przykryj drugim plackiem.Źródło: Chwila dla Ciebie