Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z owocami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
na ciasto zagniatam i dzielę na dwie części. Chłodzę godzinę. Białka ubijam na sztywno z solą, dodaję cukier, ubijam, aż piana będzie lśniąca. Dosypuję budyń i mąkę ziemniaczaną, miksuję. Gdy się połączą, wsypuję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam, dolewając śmietanę. Jedną część ciasta ścieram na tarce o dużych oczkach na przygotowaną blachę. Na ciasto wylewam masę z białek, posypuję owocami. Na owoce ścieram resztę ciasta. Piekę godzinę w 180oC. Zimny placek posypuję cukrem pudrem.
90 minut Cena porcji około 0,70 zł
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska, Katowice.Źródło: Rewia