Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z owocami"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2171
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 826
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2171
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 826
Składniki
na ciasto zagniatam i dzielę na dwie części. Chłodzę godzinę. Białka ubijam na sztywno z solą, dodaję cukier, ubijam, aż piana będzie lśniąca. Dosypuję budyń i mąkę ziemniaczaną, miksuję. Gdy się połączą, wsypuję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam, dolewając śmietanę. Jedną część ciasta ścieram na tarce o dużych oczkach na przygotowaną blachę. Na ciasto wylewam masę z białek, posypuję owocami. Na owoce ścieram resztę ciasta. Piekę godzinę w 180oC. Zimny placek posypuję cukrem pudrem.
90 minut Cena porcji około 0,70 zł
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska, Katowice.Źródło: Rewia