Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z owocami"
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 103
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 556
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1959
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 103
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 556
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1959
Składniki
na ciasto zagniatam i dzielę na dwie części. Chłodzę godzinę. Białka ubijam na sztywno z solą, dodaję cukier, ubijam, aż piana będzie lśniąca. Dosypuję budyń i mąkę ziemniaczaną, miksuję. Gdy się połączą, wsypuję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam, dolewając śmietanę. Jedną część ciasta ścieram na tarce o dużych oczkach na przygotowaną blachę. Na ciasto wylewam masę z białek, posypuję owocami. Na owoce ścieram resztę ciasta. Piekę godzinę w 180oC. Zimny placek posypuję cukrem pudrem.
90 minut Cena porcji około 0,70 zł
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska, Katowice.Źródło: Rewia