Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z serkiem truskawkowym"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem. Obie mąki przesiej z kakao i proszkiem.
Masę żółtkową połącz z pianą z białek. Wsyp sypkie . Wymieszaj łyżką. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180 st.
Truskawki rozmroź, 1/3 pokrój na kawałki, resztę zmiksuj na mus. Serek utrzyj z cukrem. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając.
Śmietanę ubij. Wymieszaj ją z musem i żelatyną, połącz z serkiem. Do kremu dołóż pokrojone truskawki. Rozsmaruj go na biszkopcie. Schładzaj 3 godziny.
Przed podaniem wytnij torciki w kształcie serduszek.Źródło: Tina