Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z serkiem truskawkowym"
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41367
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41367
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem. Obie mąki przesiej z kakao i proszkiem.
Masę żółtkową połącz z pianą z białek. Wsyp sypkie . Wymieszaj łyżką. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180 st.
Truskawki rozmroź, 1/3 pokrój na kawałki, resztę zmiksuj na mus. Serek utrzyj z cukrem. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając.
Śmietanę ubij. Wymieszaj ją z musem i żelatyną, połącz z serkiem. Do kremu dołóż pokrojone truskawki. Rozsmaruj go na biszkopcie. Schładzaj 3 godziny.
Przed podaniem wytnij torciki w kształcie serduszek.Źródło: Tina