Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z serkiem truskawkowym"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 174
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 359
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 174
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 359
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10880
Składniki
Oddziel żółtka od białek, białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem. Obie mąki przesiej z kakao i proszkiem.
Masę żółtkową połącz z pianą z białek. Wsyp sypkie . Wymieszaj łyżką. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180 st.
Truskawki rozmroź, 1/3 pokrój na kawałki, resztę zmiksuj na mus. Serek utrzyj z cukrem. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając.
Śmietanę ubij. Wymieszaj ją z musem i żelatyną, połącz z serkiem. Do kremu dołóż pokrojone truskawki. Rozsmaruj go na biszkopcie. Schładzaj 3 godziny.
Przed podaniem wytnij torciki w kształcie serduszek.Źródło: Tina