Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z wiśniami i kruszonką dla wegan"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Składniki
Rozmroź wiśnie. Wrzuć do rondelka i zasyp połową szklanki cukru. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 10 minut. Odsącz na sitku i poczekaj, aż wystygną.
Zmiksuj olej z 1/2 szklanki cukru. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Dolej szklankę wody. Zmiksuj całość, by ciasto stało się gładkie. Rozłóż 2/3 ciasta na blasze (ok. 18 x 28 cm). Rozsyp na nim odsączone wiśnie. Pozostałe ciasto porwij na małe okruchy. Rozłóż na owocach. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wstaw blachę z ciastem i piecz 25-30 minut, aż kruszonka się zezłoci. Pokrój, gdy ostygnie.
Ciasto można przechowywać w pojemniku w lodówce przez 3-4 dni.
Jak to zrobić?
Dobrze wyrób ciasto. Będzie miało półpłynną konsystencję, więc wyrabiaj je robotem kuchennym, dodając powoli poszczególne .Źródło: Olivia