Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13084
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13084
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4832
Składniki
makę , 1 szkl. cukru, margarynę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, ocet,olej z tych składników robimy zakruszkę. Z wykonanej porcji odsypujemy szkl. zakruszki a resztę wsypujemy na blachę
Na zakruszkę układamy owoce.Z białek i 0,5 szkl. cukru ubijamy pianę na sztywno i na końcu dodajemy kisiel lub budyń.Po wykonaniu piany wykładamy na owocę i pozypujemy pozostałą zakruszką (tą co odsypaliśmy do szkl.).Pieczemy ok. 1 godz.