Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ziemniaczane z rodzynkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Rodzynki namoczyć w letniej wodzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać, przepuścić przez praskę.
W misce połączyć ziemniaki z masłem, śmietaną, rumem i przesianą mąką. Dodać miód, cynamon, żółtka, dokładnie wymieszać.
Do masy włożyć dobrze odsączone rodzynki i pestki słonecznika. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać je z masą.
Formę wysmarować starannie masłem, włożyć do niej ciasto. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub ozdobić bitą śmietaną. Najlepsze w dniu pieczenia!Źródło: Twoje Imperium