Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ziemniaczane z rodzynkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Składniki
Rodzynki namoczyć w letniej wodzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać, przepuścić przez praskę.
W misce połączyć ziemniaki z masłem, śmietaną, rumem i przesianą mąką. Dodać miód, cynamon, żółtka, dokładnie wymieszać.
Do masy włożyć dobrze odsączone rodzynki i pestki słonecznika. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać je z masą.
Formę wysmarować starannie masłem, włożyć do niej ciasto. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub ozdobić bitą śmietaną. Najlepsze w dniu pieczenia!Źródło: Twoje Imperium