Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy jabłecznik"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 373
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 373
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
. Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż do zamrażalnika na godzinę. Farsz: jabłka obierz, pokrój na plastry. Podduś w małej ilości wody z cukrem i cynamonem. Dodaj kaszę mannę i bułkę tartą, wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Jeden placek ułóż w blaszce. Włóż farsz jabłeczny, rozsmaruj. Przykryj drugim ciastem, brzegi zlep. Wierzch ponakłuwaj. Piecz około 45 minut w temp. 180-200°C. Ciepłe ciasto udekoruj rozpuszczoną białą czekoladą i wiórkami kokosowymi. Następnie ozdób stopioną, wymieszaną z mlekiem czekoladą gorzką, robiąc na wierzchu zygzaczki.Źródło: Chwila dla Ciebie