Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy jabłecznik"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1348
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1316
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1348
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1316
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
. Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż do zamrażalnika na godzinę. Farsz: jabłka obierz, pokrój na plastry. Podduś w małej ilości wody z cukrem i cynamonem. Dodaj kaszę mannę i bułkę tartą, wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Jeden placek ułóż w blaszce. Włóż farsz jabłeczny, rozsmaruj. Przykryj drugim ciastem, brzegi zlep. Wierzch ponakłuwaj. Piecz około 45 minut w temp. 180-200°C. Ciepłe ciasto udekoruj rozpuszczoną białą czekoladą i wiórkami kokosowymi. Następnie ozdób stopioną, wymieszaną z mlekiem czekoladą gorzką, robiąc na wierzchu zygzaczki.Źródło: Chwila dla Ciebie