Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe babeczki"
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 309
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1160
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 775
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1231
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 309
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1160
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 775
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1231
Składniki
Do rondelka włóż masło lub margarynę, rozpuść i wystudź. Czekoladę drobno posiekaj. W jednej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj cukier, cukier wanilinowy i cynamon. Wymieszaj. Do drugiej miski dodaj rozmącone jajka, przestudzony tłuszcz i maślankę. Wymieszaj.
Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj, by dokładnie się połączyły. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wiórkami kokosowymi. Przełóż do nich ciasto. Piecz 25-30 min w temp. 180° C.
Przygotuj polewę. Do miseczki wlej śmietankę kremówkę i dodaj pokruszoną czekoladę. Mieszając, rozpuść – aż do uzyskania gładkiej masy. Wystudzone babeczki polej przygotowaną polewą i udekoruj owocami.
50 minut. Sztuka: 340 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie