Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe babeczki"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Do rondelka włóż masło lub margarynę, rozpuść i wystudź. Czekoladę drobno posiekaj. W jednej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj cukier, cukier wanilinowy i cynamon. Wymieszaj. Do drugiej miski dodaj rozmącone jajka, przestudzony tłuszcz i maślankę. Wymieszaj.
Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj, by dokładnie się połączyły. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wiórkami kokosowymi. Przełóż do nich ciasto. Piecz 25-30 min w temp. 180° C.
Przygotuj polewę. Do miseczki wlej śmietankę kremówkę i dodaj pokruszoną czekoladę. Mieszając, rozpuść – aż do uzyskania gładkiej masy. Wystudzone babeczki polej przygotowaną polewą i udekoruj owocami.
50 minut. Sztuka: 340 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie