Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe Fale Dunaju"
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 772
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2773
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 772
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2773
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta. Margarynę utrzyj z cukrami i mieszaj, dodając po 1 jajku.
Wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wlej mleko. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao, drugą pozostaw jasną. Na brytfankę wylej jasne ciasto, a na wierzch ciemne. Pomieszaj widelcem.
Wiśnie odsącz z zalewy, następnie wciśnij w ciemne ciasto. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 175o C.
Teraz czas na krem. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Śmietankę podgrzej na ogniu, nie dopuszczając, żeby się zagotowała. Do ciepłej śmietanki dodaj czekoladę i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Całość schłódź. Schłodzoną masę ubij z cukrem pudrem i wyłóż na ciasto. Łyżką wgnieć, aby powstały nierównomierne fale. Przed podaniem posyp ciasto wiórkami kokosowymi.
Aninka 88. Przepis pochodzi z portalu kulinarnego www.smaker.plŹródło: Na żywo