Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser kawowy w szkle"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 165
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1139
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 165
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1139
Składniki
Paluszki biszkoptowe porwać w rękach na niewielkie kawałki. Wsypać je na dno czterech szklaneczek, lekko docisnąć. Skropić mocnym naparem kawy wymieszanym z kawowym likierem. Wstawić do lodówki.
Żółtka utrzeć z połową cukru i wymieszać z serkiem mascarpone. Białka ubić na sztywno, powoli dosypując resztę cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszać z masą serową.
Porcje kremu nałożyć do szklaneczek z biszkoptowym spodem. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem deser oprószyć kakao i udekorować listkami melisy cytrynowej.Źródło: Życie na gorąco