Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2356
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1418
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2356
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1418
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Składniki
Margarynę zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką, dodać pozostałe składniki. Oddzielić żółtka od białek, dodać tylko żółtka. Zagnieść ciasto, podzielić na 4 części.
Rozwałkować 1 część, wyłożyć na blachę, posmarować powidłami przykryć drugim plackiem.
Na drugą blachę położyć 3 część ciasta, a na nie położyć pianę ubitą z 4 białek , pół szklanki cukru oraz pół szklanki zmielonych orzechów. Przykryć 4 część ciasta i upiec w temperaturze 170- 180 stopni około 40 minut.
Utrzeć margarynę z cukrem na pulchną masę, dodać kakao i przełożyć upieczone placki.