Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to doskonały wypiek zarówno do kawy, jak i na wypadek gości. Prosty i łatwo dostępne składniki sprawiają, że wielu z was pokocha akurat wypiek. Jest to ciasto, które piekę często podczas jesieni. To co sprawia, iż jest to jedno z moich ulubionych wypieków to to, iż domowe ciasto ze śliwkami jest pełne aromatu, a zarazem smaczne. Moi domownicy wprost przepadają za tym ciastem.
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4296
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 111
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4296
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 111
Składniki
Ciasto jasne: Jajka wraz z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaje olej. Miksuję. Dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto ciemne: Jajka wraz z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaje olej. Miksuję. Dodaję mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Dodatkowo: Śliwki myje i usuwam pestki. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wlewam ciasto jasne. Na cieście jasnym umieszczam ciasto ciemne pod postacią łatek. Śliwki układam skórką do góry. Ciasto piekę w 180 stopniach przez około 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Zapraszam do mojego bloga !