Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to doskonały wypiek zarówno do kawy, jak i na wypadek gości. Prosty i łatwo dostępne składniki sprawiają, że wielu z was pokocha akurat wypiek. Jest to ciasto, które piekę często podczas jesieni. To co sprawia, iż jest to jedno z moich ulubionych wypieków to to, iż domowe ciasto ze śliwkami jest pełne aromatu, a zarazem smaczne. Moi domownicy wprost przepadają za tym ciastem.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Ciasto jasne: Jajka wraz z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaje olej. Miksuję. Dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto ciemne: Jajka wraz z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaje olej. Miksuję. Dodaję mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Dodatkowo: Śliwki myje i usuwam pestki. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wlewam ciasto jasne. Na cieście jasnym umieszczam ciasto ciemne pod postacią łatek. Śliwki układam skórką do góry. Ciasto piekę w 180 stopniach przez około 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Zapraszam do mojego bloga !