Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe węzełki"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 52
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 881
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 52
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 881
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Mleko wymieszaj z drożdżami. Wlej do mąki. Dodaj cukier, masło i jajko. Zagnieć gładkie elastyczne ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Potem ponownie zagnieć.
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj cienkie wałeczki. Potnij je na części, uformuj z nich małe węzełki. Smaż je w głębokim tłuszczu na złoto. Osącz. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj