Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówka z marcepanową kruszonką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże i 1/2 szkl. cukru. Do miski przesiej 3 szkl. mąki pszennej. Dodaj 1/4 kostki masła i jajka. Wlej zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Marcepan pokrój, zagnieć na kruszonkę razem z 1/2 szkl. cukru, resztą masła i mąki. Schłodź. Rabarbar pokrój na kawałki. Zagotuj 1/2 szkl. wody z resztą cukru. Włóż rabarbar. Gotuj 3 minuty.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do rabarbaru, zagotuj. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep ciastem. Nałóż rabarbar. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut w 175 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina