Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
w metalowej misce upieklam rozowy biszkopt z 6 jaj;) przekroilam na 3 czesci kazdy nasaczylam woda z sokim z calej cytryny i lyzka cukru.
smietane ubilam na sztywno po czym dodalam cukier puder oraz zelatyne. do tego wrzucilam pokrojone w kostke obie galaretki. taka masa przelozylam placki. na wierzchu szpryca wycisnelam krem zrobiony z ubitych w kapieli wodnej jajek z cukrami a nastepnie utartymi z maslem. udekorowalam masa cukrowa ktora zrobilam sama ;)