Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście kokosowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15637
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15637
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Składniki
Gruszki (lub jabłka) obierz, przekrój, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij w grubsze półplasterki, natychmiast skrop je sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru.
Wymieszaj mąkę z jajkami, wiórkami kokosowymi oraz wodą. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
W garnku o grubym dnie albo we frytownicy rozgrzej olej. Plasterki owoców zanurzaj w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj je do gorącego oleju i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowy deser udekoruj plasterkami gruszek oraz dżemem.Źródło: Tina