Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37087
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37087
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto Ciemne: Formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 180*. Margarynę, cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5min cały czas mieszając. Odlać 3/4 szkalank na polewę .Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać mikserem. Do reszty dodać mąkę z proszekiem do pieczenia przesiane przez sitko i zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciemnym ciastem. Ciasto wyłożyć na formę i wyrównać.
MASA SEROWA : Miękkie masło , cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę , dodać do sera i zmiksować , dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą serową. Masą serową wyłożyć na ciemne ciasto i równo miernie rozprowadzić! Ciasto wstawić do piekarnika na 90 min. i piec w 150 st. C