Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 466
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1980
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 466
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1980
Składniki
Ciasto Ciemne: Formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 180*. Margarynę, cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5min cały czas mieszając. Odlać 3/4 szkalank na polewę .Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać mikserem. Do reszty dodać mąkę z proszekiem do pieczenia przesiane przez sitko i zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciemnym ciastem. Ciasto wyłożyć na formę i wyrównać.
MASA SEROWA : Miękkie masło , cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę , dodać do sera i zmiksować , dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą serową. Masą serową wyłożyć na ciemne ciasto i równo miernie rozprowadzić! Ciasto wstawić do piekarnika na 90 min. i piec w 150 st. C