Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Składniki
Ciasto Ciemne: Formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 180*. Margarynę, cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5min cały czas mieszając. Odlać 3/4 szkalank na polewę .Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać mikserem. Do reszty dodać mąkę z proszekiem do pieczenia przesiane przez sitko i zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciemnym ciastem. Ciasto wyłożyć na formę i wyrównać.
MASA SEROWA : Miękkie masło , cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę , dodać do sera i zmiksować , dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą serową. Masą serową wyłożyć na ciemne ciasto i równo miernie rozprowadzić! Ciasto wstawić do piekarnika na 90 min. i piec w 150 st. C