Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście z lukrem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę zagnieć z margaryną, proszkiem do pieczenia, serkiem i cukrem pudrem. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Jabłka obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkuj. Połowę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ułóż jabłka (mogą być też gruszki), przykryj drugim ciastem.
Piecz 40 minut w 180°C. 4 Lukier: utrzyj, polukruj gorące ciasto.
<strong>Czas przygotowania: 65 min</strong>
<strong>Ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie