Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście z lukrem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1396
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1396
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę zagnieć z margaryną, proszkiem do pieczenia, serkiem i cukrem pudrem. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Jabłka obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkuj. Połowę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ułóż jabłka (mogą być też gruszki), przykryj drugim ciastem.
Piecz 40 minut w 180°C. 4 Lukier: utrzyj, polukruj gorące ciasto.
<strong>Czas przygotowania: 65 min</strong>
<strong>Ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie