Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ptysiowe przełożone cudownym kremem budyniowym
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 154
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 253
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 355
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 166
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 154
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 253
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 355
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 166
Składniki
Należy zagotować wodę z margaryną i solą. Następnie dosypać mąkę i energicznie mieszać (wciąż na gazie) do momentu powstania masy zwartej i odrywającej się od ścian garnka. Wtedy należy ściągnąć garnek z gazu, kolejno wbijać do masy jajka i miksować. Wyłożyć pół do formy wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40min w 200stopniach. NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA. To samo zrobić z drugim płatem ciasta. Krem: Zagotować 2szklanki mleka z masłem i cukrem. Pozostałą szklankę wymieszać z budyniami dokładnie i wlać do gotującej reszty. Gotować 2-3 minuty. Gorącą masę wylać na wystudzony płat ciasta, zakryć drugim i posypać cukrem pudrem (na zdjęciu-kakao). Schłodzić.