Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ptysiowe przełożone cudownym kremem budyniowym
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10843
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3487
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2557
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10843
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3487
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2557
Składniki
Należy zagotować wodę z margaryną i solą. Następnie dosypać mąkę i energicznie mieszać (wciąż na gazie) do momentu powstania masy zwartej i odrywającej się od ścian garnka. Wtedy należy ściągnąć garnek z gazu, kolejno wbijać do masy jajka i miksować. Wyłożyć pół do formy wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40min w 200stopniach. NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA. To samo zrobić z drugim płatem ciasta. Krem: Zagotować 2szklanki mleka z masłem i cukrem. Pozostałą szklankę wymieszać z budyniami dokładnie i wlać do gotującej reszty. Gotować 2-3 minuty. Gorącą masę wylać na wystudzony płat ciasta, zakryć drugim i posypać cukrem pudrem (na zdjęciu-kakao). Schłodzić.