Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ptysiowe przełożone cudownym kremem budyniowym
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5864
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7605
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5864
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7605
Składniki
Należy zagotować wodę z margaryną i solą. Następnie dosypać mąkę i energicznie mieszać (wciąż na gazie) do momentu powstania masy zwartej i odrywającej się od ścian garnka. Wtedy należy ściągnąć garnek z gazu, kolejno wbijać do masy jajka i miksować. Wyłożyć pół do formy wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40min w 200stopniach. NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA. To samo zrobić z drugim płatem ciasta. Krem: Zagotować 2szklanki mleka z masłem i cukrem. Pozostałą szklankę wymieszać z budyniami dokładnie i wlać do gotującej reszty. Gotować 2-3 minuty. Gorącą masę wylać na wystudzony płat ciasta, zakryć drugim i posypać cukrem pudrem (na zdjęciu-kakao). Schłodzić.