Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks marchewkowy"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15020
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4779
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44965
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 673
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 762
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15020
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4779
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44965
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 673
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 762
Składniki
Jabłko umyj, obierz. Usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Do miski wbij jajka, wsyp cukier oraz szczyptę soli. Miksuj przez kilka minut na średnich obrotach. Wlej olej i jeszcze chwilę ucieraj. Nie przerywając miksowania, wsypuj po łyżce suchych składników. Na koniec dodaj posiekane bakalie, jabłko oraz marchewkę i wymieszaj łyżką.
Keksówkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C . Wstaw blaszkę z ciastem, piecz około 60 minut do tzw. suchego patyczka.
Przygotuj lukier. Do miseczki przesiej cukier puder, dodaj sok z cytryny i wodę. Ucieraj łyżką, aż powstanie gładka masa o konsystencji gęstej śmietany. Gdy ciasto wystygnie, wyjmij je z formy, a wierzch polej przygotowanym lukrem.
80 minut Porcja: 370 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie