Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomarańczy zapewnia mi sok pomarańczowy. Bakalie nadają wypiekowi specyficznego smaku, ale również aromatu. Jest to ciasto pulchne i bardzo smaczne. Doskonały dodatek do herbaty i na święta.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232084
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232084
Składniki
Miękkie masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.