Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomarańczy zapewnia mi sok pomarańczowy. Bakalie nadają wypiekowi specyficznego smaku, ale również aromatu. Jest to ciasto pulchne i bardzo smaczne. Doskonały dodatek do herbaty i na święta.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 992
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4615
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1258
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 992
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4615
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1258
Składniki
Miękkie masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.