Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem na bezie z sosem malinowym"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4268
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 651
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 981
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 800
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4268
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 651
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 981
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 800
Składniki
1Wlej do miski dobrze schłodzoną kremówkę. Ubij ją dokładnie (najlepiej za pomocą miksera). W trakcie ubijania dosypuj powoli cukier waniliowy. Gotową śmietanę włóż do lodówki.
Połam czekoladę na kawałki. Przełóż do miseczki. W niewielkim garnku zagotuj wodę, postaw na nim miseczkę z czekoladą. Mieszaj do czasu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Odstaw, by lekko przestygła, dodaj do schłodzonej śmietany i dokładnie wymieszaj.
Przełóż krem do miseczki, przykryj folią aluminiową i wstaw do lodówki. W kubeczku wymieszaj starannie łyżeczkę mąki kukurydzianej z 2 łyżkami soku malinowego.
Połowę malin rozmroź i rozgnieć widelcem. Przełóż je do rondelka i zagotuj z pozostałymi 3 łyżkami soku. Wlej mąkę wymieszaną z sokiem i mieszaj, aż zgęstnieje.
Ostudź. Lekko rozmroź resztę malin. Wyłóż sos na 2 talerzyki, ułóż na nim bezy wypełnione kremem, posyp malinami i listkami mięty. Wstaw do lodówki. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Gotowanie we dwoje zacznijcie od przygotowania deseru. Krem musi mieć czas, by odpocząć w lodówce. Niech jedno z was ubije śmietanę, a drugie zajmie się rozpuszczeniem czekolady.Źródło: Olivia