Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówkowiec - to batonik ulubiony przez dzieci.... ale nie tylko...
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10566
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336873
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4624
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424510
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10566
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336873
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4624
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424510
Składniki
Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!