Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekkie tiramisu z migdałową nutką"
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 18
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 110
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 18
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 110
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Składniki
Żółtka przelej do metalowej miseczki. Dosyp do nich cukier. Miseczkę postaw nad garnkiem z parującą wodą. Żółtka ubij z cukrem. Kiedy masa zrobi się gęsta i puszysta, zdejmij ją z kąpieli wodnej. Ubijaj dalej, aż całkowicie wystygnie.
Masę żółtkową ostrożnie wymieszaj z serkiem mascarpone. Likier migdałowy połącz z kawą.
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie formy. Ciastka skrop 1/2 kawy z likierem. Posmaruj 1/2 przygotowanego kremu. Ułóż pozostałe biszkopty. Skrop je resztą kawy i przykryj pozostałym kremem. Wierzch wyrównaj.
Ciasto wstaw do lodówki na 4–5 godzin, a jeszcze lepiej na noc. Gotowe tiramisu lekko oprósz kakao.Źródło: Tina