Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Leniwa baba drożdżowa"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37289
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37289
Składniki
Drożdże wkrusz do miski. Posyp cukrem i cukrem waniliowym. Wlej olej i mleko, dodaj roztrzepane jajka, posyp mąką. Przykryj, odstaw na 3 godziny w ciepłe miejsce (nie mieszaj składników!).
wymieszaj, dodaj namoczone w wodzie, osączone rodzynki. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Kruszonka: mąkę, cukier i masło rozetrzyj w palcach. Kruszonką posyp ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 0,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie