Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Leniwa baba drożdżowa"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1306
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 891
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1445
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1306
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 891
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1445
Składniki
Drożdże wkrusz do miski. Posyp cukrem i cukrem waniliowym. Wlej olej i mleko, dodaj roztrzepane jajka, posyp mąką. Przykryj, odstaw na 3 godziny w ciepłe miejsce (nie mieszaj składników!).
wymieszaj, dodaj namoczone w wodzie, osączone rodzynki. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Kruszonka: mąkę, cukier i masło rozetrzyj w palcach. Kruszonką posyp ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 0,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie