Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 651
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5555
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4794
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1009
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 651
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5555
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4794
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1009
Składniki
Mak opłukac, zalac wrzącą wodą i gotowac 15 minut na małym ogniu.Osączyc, dwukrotnie zemlec w maszynce. Rodzynki sparzyc.Żółtka oddzielic od białek, utrzec z cukrem do białości. Wsypac bułkę tartą, dodac zmielony mak, rodzynki i kilka kropel aromatu migdałowego, masę dokładnie wymieszac. Białka ubic na sztywno. Pianę dodac do masy delikatnie wymieszac łyżką. Dno formy natłuścic i wysypac bułką tarta, a boki wyłożyc pergaminem.Nałożyc ciasto wyrównac.Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.