Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe! Najlepsze po kilku dniach :-]
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Podzielić ciasto na 6 części i cienko rozwałkować ( najlepiej od razu na papierze do pieczenia ).Piec 10 minut (każde osobno) w temp.p. 170 *C
KREM: Mleko zagotować z cukrem i kaszą . Kasię utrzeć , dodawać po łyżce ostudzonej kaszy. Dokładnie utrzeć i na koniec dodać wyciśnięty sok z cytryny. Ciasto przekładać kremem i na koniec polać polewą czekoladową.