Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki kawowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3875
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2422
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3875
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2422
Składniki
Ziarenka kawy drobniutko zmiel. Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw, aby przestygła. Margarynę utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Kiedy ucierana masa będzie puszysta oraz jasnokremowa, wbij kolejno jajka. Dodaj stopioną czekoladę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj kawę. Wsyp do masy jajeczno-czekoladowej, dolej mleko. Wymieszaj mikserem. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz przez 30 minut.
Po upieczeniu muffinki wyjmij z formy, wystudź. Przed podaniem przygotuj krem do tortów według przepisu podanego na opakowaniu. Udekoruj nim ciastka. Dodatkowo możesz ozdobić je świeżymi malinami i miętą.Źródło: Tina