Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki kawowe"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1443
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1443
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Ziarenka kawy drobniutko zmiel. Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw, aby przestygła. Margarynę utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Kiedy ucierana masa będzie puszysta oraz jasnokremowa, wbij kolejno jajka. Dodaj stopioną czekoladę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj kawę. Wsyp do masy jajeczno-czekoladowej, dolej mleko. Wymieszaj mikserem. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz przez 30 minut.
Po upieczeniu muffinki wyjmij z formy, wystudź. Przed podaniem przygotuj krem do tortów według przepisu podanego na opakowaniu. Udekoruj nim ciastka. Dodatkowo możesz ozdobić je świeżymi malinami i miętą.Źródło: Tina