Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny cytrynowe z włoską bezą"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Do jednej miski wsyp suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia, skórkę startą z 2 cytryn. W drugiej połącz jajka, kefir, roztopione, schłodzone masło i sok wyciśnięty z 1 cytryny. Mokre połącz z suchymi. Szybko wymieszaj. Ciasto nałóż do przygotowanej formy muffinkowej. Piecz przez ok. 15 min w 200oC.
Zagotuj wodę z cukrem. Następnie syrop podgrzej do 120oC (aż kropla wlana do zimnej wody będzie elastyczna). Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, wlej gorący syrop.
Ubijaj dotąd, aż masa ostygnie. Bezę umieść w szprycy (rękawie) i nałóż na muffiny. Możesz przypiec ją od góry w piekarniku lub palnikiem.
GDOBRY POMYSŁ Włoską bezą możesz dekorować też desery bez pieczenia, np. sorbety, musy.Źródło: Świat kobiety